Plaza Mayor
Zoek jouw stedentrip naar Madrid
Vliegen naar Madrid - Madrid.nl

Vliegen naar Madrid

Voordelig vliegen naar Madrid

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Vluchten vanaf Amsterdam en Brussel
Geen reserveringskosten

Vliegen naar Madrid

Je wilt graag een stedentrip of weekend combineren met het vliegen naar Madrid. Natuurlijk kun je hierbij een passend hotel niet vergeten. Madrid is de hoofdstad van Spanje en heeft zo’n 3 miljoen inwoners. Madrid is zelfs de hoogstgelegen stad van Europa.

Vliegen naar Madrid is een comfortabele manier van reizen. We weten allemaal dat de prijzen van vliegtickets nogal wat kunnen verschillen. Daarom moet je speuren voor de beste tickets. Bij GaSamen Stedentrips heb je altijd de vrijheid om zelf de beste tickets samen te stellen. Vliegen naar Madrid, wat zijn de goedkope tips? Hieronder worden ze voor je op een rijtje gezet:
- Speel met de vluchtdagen om zo de goedkoopste vliegtickets te scoren.
- Kies vluchten vanuit Nederland, België en Duitsland, hiermee kan je veel geld besparen.
- In de vluchtenmatrix kan je zelf jouw favoriete vluchten samenstellen.

Het zoeken van de beste tickets is de eerste stap, maar daarna begint de voorbereiding voor je stedentrip. Welke toffe outfits neem je mee, wat ga je bezoeken en waar ga je verblijven. Er zijn zoveel voorbereidingen te treffen voor jouw trip. Zodra je op de luchthaven bent, is het van belang om op tijd in te checken. Daarna kun je genieten van het vermaak op de airport of alvast gaan zitten bij de gate. Bij de luchtvaartmaatschappij kun je nog extra voordelen bijboeken zoals stoelreservering, bagage, maaltijden en nog veel meer! De vlucht naar Madrid duurt ongeveer 2,5 uur, soms is dit korter vanwege een gunstige windrichting.

In Madrid land je op luchthaven Madrid-Barajas. De luchthaven ligt op 15 kilometer afstand van het centrum. Je kan ervoor kiezen om een transfer bij te boeken of een auto te huren. Uiteraard kan je ook gebruik maken van het uitgebreide openbaar vervoernetwerk in Madrid.

Eén van de meest belangrijke bezienswaardigheden in Madrid zijn het Koninklijk Paleis, het Retiropark en het archeologisch museum. Er zijn ook nog drie belangrijke kunstmusea, namelijk: het Museo del Prado, het Museo Nacional Central de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza.

Het Plaza Mayor in Madrid is een ware must see. Dit is het grote plein dat Madrid kenmerkt. Het plein is omringd door allerlei authentieke gebouwen. Al eeuwen lang is dit dé plek in de stad. Je hebt hier heerlijk eten en lekkere restaurantjes waar je de Madrileense specialiteiten kunt proeven. Loop daarna verder naar de smalle straatjes en ontdek Madrid.

Het Koninklijk Paleis van Madrid is te vergelijken met Versaille. Koning Filip haalde hier toentertijd ook zijn inspiratie vandaan. Met zelf 2800 kamers en een prachtige tuin kun je jezelf wel voorstellen hoe deze koninklijke familie hier geleefd heeft. Bekijk in het paleis de privé bibliotheek en privé-vertrekken.

In Madrid hangt een heerlijk mediterraanse sfeer. Je kan overal eten, vers gemaakte sangria drinken en het is natuurlijk maar een paar uurtjes vliegen. Geniet ook van de meest uiteenlopende tapas en de vriendelijke mensen. Loop ook langs de minder toeristische restaurantjes. Ervaar het echte Madrileense gevoel! In het stadscentrum kun je veel bezienswaardigheden te voet bezoeken.

Wat je eigenlijk niet kan missen in Madrid is churros. Dit zijn deegstaafjes. Deze churros doop je in de chocolade waardoor je een ware smaakbeleving krijgt. Dit is zeker een tip. Deze winkels zijn zelfs 24 uur per dag open. Ga zitten op één van de bankjes en spot die mensen die voorbij lopen.

Een tip: boek meteen een hotel en/of transfer erbij. Dat is handig! En vergeet niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten. Dat kan je in sommige gevallen veel geld schelen.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur